🌧 La majoria de cançons infantils porten a les seves lletres veritats com punys, que només se'ns revelen al cap d'un temps i en fer-nos grans. Com quan entenem allò que quan plou al pati de casa nostra, aquest es mulla "com tots els altres". Madurar, creiem, és anar descobrint que tot està connectat i que les nostres accions conjuntes ens permeten avançar o recular en l'objectiu d'una vida millor. Per això avui volem portar-vos una selecció de projectes que ens conviden a actuar de manera madura al món, recordant-nos que la natura sosté la vida universal de tots els éssers, que no és un lloc per visitar sinó la nostra llar i que la manera com ens hi relacionem mai rebrà recompenses ni càstigs, però sí conseqüències.

📬 En aquest butlletí descobriràs una crida des de Màlaga al desenvolupament sostenible de les nostres costes, una inicitiva saragossana a facilitar espais d'esbarjo escolar per al desenvolupament de les intel·ligències múltiples i una invitació d'Igualada a recuperar la ramaderia sinèrgica com a forma de simbiosi entre diferents espècies. Esperem et resulti tan esperançador com a nosaltres.

Màlaga sense plàstic ♻️

🏡 Creus urgent que aprenguem a viure en equilibri amb els sistemes que mantenen la vida i cal exigir que aquests es protegeixin? Si ets una persona enamorada com nosaltres d'aquest planeta, ho sents com casa teva i vols continuar vivint-hi com fins ara el coneixem (fins i tot millor), pots ajudar a dur a terme aquest projecte.

🌊 L'objectiu és portar el missatge del desenvolupament sostenible al major nombre de persones possible, conscienciar sobre la necessitat de reduir l'ús del plàstic d'un sol ús, conèixer l'estat de la costa, els projectes que s'estan duent a terme per protegir el medi ambient i promoure una forma de turisme sostenible i saludable.

😊 Descobreix més i recolza'ls a goteo.cc/malagasinplastico.

El pati és nostre 🏫

🎒 El centre educatiu de "La Purísima para Niños Sordos" porta molts anys compromès amb la innovació pedagògica; un camí constant, on ha arribat l'hora d'aturar-se a reflexionar sobre l'espai d'esbarjo.

😌 Per això volen transformar aquests espais i fer-los habitables i fer del pati un lloc on es desenvolupin les intel·ligències múltiples, atenent el creixement i no el dèficit, per avançar a la pràctica educativa inclusiva. Un espai educatiu on passin coses més enllà dels 30 minuts d'esbarjo, on es facilitarà adquirir aprenentatges vitals, humans i competencials.

👧 Col·labora avui a goteo.cc/elpatioesnuestro.

Vaques lleteres a Ecomercaderet 🐮

🌾Fa dècades que desapareixen les petites granges i amb elles camperols i camperoles. Amb una agricultura convencional altament mecanitzada i 100% depenent del petroli, indirectament ens mengem el petroli amanit amb pesticides i fertilitzants de síntesi. La ramaderia industrial ha convertit moltes granges en fàbriques de carn, on els animals viuen completament aïllats dels ecosistemes i de la natura.

💪 Ecomercaderet vol reivindicar les granges mixtes, sinèrgiques, fer que tornin a existir i fer-les visibles. Aplicant els nous coneixements i tecnologies i eines democràtiques al model d'agricultura sostenible que practicaven els nostres besavis.

👉 Descobreix com ho faran i participa a goteo.cc/ecomercaderet.

Canal FEM! 💜

Què et sembla el nostre nou espai a la plataforma dedicat exclusivament a projectes feministes? Com? Què encara no has entrat a Canal Feminismes?

Fes-ho ja i descobreix gairebé un centenar d'entitats per celebra-ho amb nosaltres, passant la veu a tota organització feminista que vulgui llançar campanya per donar-se a conèixer, enfortir-se o ampliar xarxes.

Tots els nous projectes presentats abans del 7 de març, tindran a la seva disposició: 2h d'assessoria personalitzada en format videotrucada, inclusió de la iniciativa al canal temàtic i possibilitat de formar part del llançament conjunt el 8M (també poden publicar més endavant si ho prefereixen)

Ja hem rebut un bon nombre de propostes xulíssimes i serà una alegria que t'hi sumis!

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.